Om oss

Fönster i möbelkvalitet från småländska hantverkare


2013 startade Nils Falck bolaget Fönstret i Örkelljunga med en vision om att skapa fönster i bra kvalitet gjorda för vårt nordiska klimat. Redan 2014 växte bolaget ur sina lokaler och flyttade därmed till nya lokaler i Strömsnäsbruk och bytte namn till Elme Fönster. 

Vår vision


Vi har bedrivit vår verksamhet sedan 2013 och har sedan dess successivt vuxit både i omsättning och personal med en målsättning om fortsatt tillväxt.

Vi tillverkar fönster för nyproducerade villor och renoveringar. För oss är kvalitet mycket viktigare än kvantitet - vi ska endast göra bra grejer. Därför tillverkar vi endast aluminiumbeklädda träfönster för det är det som håller bäst i vårt nordiska klimat.


"Vi gör bara aluminiumbeklädda fönster för att då har man ett fönster som är underhållsfritt och håller i evigheter. Jag tycker att om man köper ett nytt fönster som kostar mycket pengar så ska det hålla, man ska aldrig behöva byta ut dem här fönstrena för att de blir dåliga. Det är en investering slutkunden gör och då ska det vara problemfritt och hålla länge, vilket gynnar både miljö och ekonomi."


Nils Falck, grundare av Elme Fönster AB.

Över 30 års kombinerad erfarenhet och expertis


Även om vi startade vår firma 2013 så har vi över 30 års erfarenhet av fönstertillverkning.

Fabriken i småländska Strömsnäsbruk


2014 flyttade företaget från Örkelljunga till Strömsnäsbruk.

Aluminiumbeklädda träfönster


Fönstrena är gjorda för att passa både moderna nybyggda villor, men även ett gammalt hus. Aluminiumbeklädda träfönster ser ut som träfönster men är skyddade mot väder och vind.

Standardfärger


Samtliga trädetaljer är som standard lackerade i en vit kulör, NCS 0502-Y glans 30, aluminiumet är mattlackerat i RAL 9010 glans 30.

Våra fönster


Ett svensktillverkat fönster med fokus på hög kvalité och finish. Med bra material bygger man de bästa fönstren, produkter som ska fungera lika bra om 15 år som idag. Därför har vi valt att i så stor mån som möjligt arbeta med svenska leveratörer, här nedan är några exempel:


  • Trädetajerna i våra fönster görs av furu från Dalarna och Hälsingland
  • Aluminiumdetaljer som tillverkas och lackeras bland annat i småländska Vetlanda
  • Lågenergiglas med varmkant som standard tillverkas precis över den skånska gränsen
  • Beslag och spanjoletter från bland annat ASSA i Göteborg
  • Våra låsbleck till fönster och dörrar tillverkas i grannbyn Traryd


Med hjälp av svenska underleverantörer har vi möjlighet att tillverka ett fönster av mycket hög kvalitet.

Våra fönster har träfönstrets alla fördelar samt en aluminiumbeklädd utsida som skyddar mot väder och vind, vilket ger fönstret en lång livslängd. Samtliga trädetaljer är som standard lackerade i en vit kulör, NCS 0502-Y glans 30, aluminiumet är mattlackerat i RAL 9010 glans 30.


Ett lågt U-värde ger ett energisnålt fönster, vilket sparar energi och ger lägre värmekostnader. Vår standard är 1,1 men som tillval finns 0,86 beräknat på hela konstruktionen.


Våra fönster har 10 års garanti som gäller för kondens mellan glas, beslagens funktion och rötskydd på fabriksmålade produkter.


  • Testade och godkända för CE-märkning av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i Borås (SP)
  • Energisparande tack vare lågt U-värde